نرگس سیفی | مربی فیتنس

فیتنس  ∙  تناسب اندام  ∙  مربی

تاثیر هوش هیجانی بر روابط عاطفی

تاثیر هوش هیجانی بر روابط عاطفی

رابطه‌ها در هر سطحی که باشند همیشه دغدغه‌ها و پیچیدگی‌های خاص خودشان را دارند. اینکه چطور بتوان این دغدغه‌ها را مدیریت کرد، خیلی مهم است. رابطه‌های عاطفی نیاز به درک و مدیریت زیادی دارند، چون این رابطه‌ها از آدم‌هایی ساخته می‌شوند که هیچ شناختی از هم ندارند و قرار است با وجود تفاوت‌های زیادی که با هم دارند، علاقه‌ها و هدف‌های مشترکی پیدا کنند.

هوش هیجانی، همان هوشی است که من و شما با کمک آن می‌توانیم روابطمان را مدیریت کنیم و بدانیم که کی، کجا و چطور رفتار کنیم تا بتوانیم تاثیر خوبی روی افراد داشته باشیم. تاثیر هوش هیجانی بر روابط عاطفی، چیزی است که حتماً باید به آن اهمیت بدهید و یاد بگیرید که چطور آن را افزایش دهید. برای این کار لازم است که یک کار‌هایی را انجام دهید که قرار است تا در ادامه با چندتایی از آن‌ها آشنا شویم.

 

هوش هیجانی چیست؟

می دانم همان اول هم در مورد هوش هیجانی توضیحاتی به شما دادم، ولی بگذارید آن را بیشتر برایتان توضیح دهم.  هوش هیجانی توانایی شما از درک احساسات و عواطفی است که در روابط عاطفی خود دارید.  کسانی که هوش هیجانی بالایی داشته باشند، خوب می‌دانند که روابطشان را چطور مدیریت کنند و به‌طور کلی بر اساس موقعیت‌هایی که در آن‌ها قرار می‌گیرند، انتخاب درستی داشته باشند.

این آدم‌ها کسانی هستند که به بلوغ عاطفی رسیده‌اند و می‌دانند که چه واکنشی در مقابل افراد داشته باشند تا تاثیر خوبی از آن‌ها بگیرند و اثر بهتری بر آن‌ها بگذارند. همۀ این‌ها نشان می‌دهد که هوش هیجانی می‌تواند چقدر اهمیت داشته باشد و تقویت آن شما را به شخصیت بهتری تبدیل می‌کند.

 

هوش هیجانی همون چیزیه که شما برای صمیمی‌تر شدن و بهتر شدن رابطه‌های عاطفیتون بهش احتیاج دارین. برای اینکه بتونین زودتر به همچین رابطه‌ای برسین، باید روی راه‌های تقویت این هوش هیجانی کار کنین.

 

 

داشتن هوش هیجانی بالا چه مزیت‌هایی دارد؟

مدیریت احساسات مسئله خیلی مهمی است که بیشتر افراد فکر می‌کنند که خوب آن را بلدند امّا زمانی که وقتش می‌رسد و تحت فشار قرار می‌گیرند، نمی‌توانند آن را مدیریت کنند و عکس العمل‌های خوبی از خود نشان نمی‌دهند.  هوش هیجانی قوی آدم‌ها را از قرار گرفتن در این موقعیت‌ها حفظ می‌کند و باعث می‌شود که بتوانند در شرایط نگران کننده باهوش عمل کنند و واکنش‌های درستی از خود نشان دهند.  مزیت‌های دیگر هم هست که شما می‌توانید با تقویت هوش هیجانی خود آن‌ها را بدست آورید. مثلاً می‌توانید:

  • بدون اینکه به احساسات دیگران آسیب بزنید، با آن‌ها ارتباط برقرار کنید
  • احساساتتان را بدون داشتن استرس مدیریت کنید و بر خود مسلط باشید
  • مشکلات و سوءتفاهم‌ها را به خوبی حل کنید
  • افراد را مدیریت کنید و به دیگران انگیزه بدهید
  • امنیت روانی را در دیگران ایجاد کنید.

 

 

پیشنهاد کتاب: هوش هیجانی از دانیل گلمن

 

 

هوش هیجانی چه تاثیری روی روابط عاطفی دارد؟

راز موفقیت همه رابطه‌های عاطفی، داشتن هوش هیجانی بالا بین طرفین رابطه است. بخاطر این می‌گویم چون تغییراتی که در روحیات و روابطشان اتفاق می‌افتد را می‌توانند به خوبی مدیریت کنند و رفتار درستی از خودشان نشان دهند. پویایی و صمیمت روابط عاطفی وابسته به داشتن هوش هیجانی بالاست.

تاثیراتی که با داشتن هوش هیجانی بالا می‌توانید به آن‌ها دست پیدا کنید، این‌ها هستند:

 

1. اشخاص مناسبی برای زندگی انتخاب می‌کنید

وقتی شما کنترل خوبی روی احساساتتان داشته باشید، می‌توانید حس خودتان نسبت به آدم‌هایی که وارد زندگی‌تان می‌شوند را خوب کنترل کنید. همیشه آدم‌هایی که شما به عنوان شریک عاطفی خود انتخاب می‌کنید، لایق علاقه و توجه شما نیستند. وقتی هوش هیجانی بالایی داشته باشید، می‌توانید این احساسات را خوب کنترل کرده و انتخاب‌های درستی برای زندگی و روابط عاطفی خود داشته باشید.

 

 

از دستش نده: چطور روابط اجتماعی قوی داشته باشیم؟

 

 

2. از درگیری با روابط مسموم در امان می‌مانید

روابط مسموم نتیجۀ انتخاب‌های عجولانه و درگیری با احساسات شدیدی است که طرفین رابطه با آن‌ها درگیر می‌شوند. شما به کمک هوش هیجانی، می‌توانید این آدم‌ها را زودتر بشناسید و خودتان را از روابط مسمومی که با آن‌ها داشته‌اید، نجات دهید. با این کار آسیب کمتری می‌بیینید و رابطه‌های عاطفی سالم‌تری را خواهید داشت.

 

3. رابطه‌های عاشقانه سالمی را تجربه می‌کنید

سلامت روابط عاطفی و عاشقانه شما وابسته به واکنش‌ها و عکس‌العمل‌هایی است که در مدیریت روابط عاطفی‌تان از خود نشان می‌دهید. هوش هیجانی شما در شرایط زیادی به کمک شما می‌آید و باعث می‌شود که بتوانید  در زمان درست، واکنش درستی داشته باشید و تاثیرگذار عمل کنید. 

 

4. عشقتان با دوام‌تر و پایدار‌تر خواهد بود

درک و شعوری که در ارتباط با یکدیگر از خود نشان می‌دهید، دوام روابط عاطفی‌تان را بیشتر می‌کند و احترام شما نسبت به شریک عاطفی‌تان بیشتر می‌شود. چرا؟ چون با رفتار‌های مناسبی که از خود نشان می‌دهید، متوجه می‌شوید که چقدر به شما علاقه دارد و به مشکلات و نگرانی‌های شما اهمیت می‌دهد. همۀ این‌ها نتیجۀ رسیدن به مرحله‌ای از داشتن هوش هیجانی بالا است.

 

5. در زندگی‌های عاشقانه خود شاد‌تر هستید

درک متقابل و احترام به نیاز‌های همدیگر، باعث می‌شود که علاقه بیشتری نسبت به هم پیدا کرده و تلاش کنید که لحظات شادی را برای همدیگر رقم بزنید. معنی این حرف این نیست که روابط عاطفی با هوش هیجانی بالا بدون دغدغه یا نگرانی پیش می‌رود و همه چیز بر وفق مراد و گل و بلبل است. امّا کسانی که به درک خوبی از احساسات هم رسیده باشند، می‌توانند خیلی از هیجانات و فشار‌های روابطشان را کنترل کنند و از لحاظ عاطفی همدیگر را ساپورت کنند.

 

 

از دستش نده: کمال گرایی چیست و چطور بیخیالش شویم؟

 

 

6. روشنفکری‌تان در روابط عاطفی افزایش می‌یابد

خیلی وقت‌ها پیش می‌آید که پارتنر احساسی شما نظرات متفاوت و یا مخالفی با شما داشته باشد. اینکه شما بتوانید این تفاوت‌ها را مدیریت کنید، کاملاً به استعداد و هوش هیجانی شما بستگی دارد. روشنفکری در روابط عاطفی، یکی از مزیت‌های مهم داشتن هوش هیجانی بالاست. شما باید این مسئله را بپذیرید که شریک احساسی شما نمی‌تواند همیشه موافق شما باشد و مثل شما فکر کند. هنر شما این است که بتوانید با وجود این تفاوت‌ها احساساتتان را کنترل کرده و به عقاید و نظرات شریک عاطفی‌تان احترام بگذارید.

 

7. صبر و تحملتان بیشتر می‌شود

تصمیمات عاقلانه و پذیرش تفاوت‌هایی که می‌توانند در هر رابطۀ عاطفی وجود داشته باشند، به شما کمک می‌کنند که صبوری بیشتری از خود نشان دهید و در مقابل تغییراتی که بین شما و پارتنرتان و یا رابطه عاطفی‌تان اتفاق می‌افتد، تحمل بیشتری داشته باشید. هوش هیجانی شما کمکتان می‌کند تا با تحمل مشکلات زیاد، نگرانی‌ها و هیجانات روابطتان را کنترل کنید و تصمیمات درست و منطقی برای آن‌ها بگیرید.

 

8. بهتر می‌توانید ایرادات هم را درک کنید

هیچ آدمی کامل نیست و هرکسی می‌تواند عیب و نقص‌هایی داشته باشد که در کنار خوبی‌هایش او را به یک آدم نرمال تبدیل می‌کند. اینکه بتوانید قبول کنید که همیشه همه چیز همانطور می‌خواهید پیش نمی‌رود و ممکن است شریک عاطفی شما ایراداتی داشته باشد که برای شما قابل قبول نیست، دقیقاً وابسته به هوش هیجانی شماست. شما می‌توانید با هوش هیجانی خود، اشکالاتی که در شخصیت هم می‌بینید را خوب درک کنید و برای برطرف کردن آن‌ها، راه‌حل‌های درست و منطقی پیدا کنید.

 

 

از دستش نده: چطور به عنوان یک خانم به استقلال مالی برسیم؟

 

 

9. توجه‌تان به مشکلات بیشتر می‌شود

وقتی شریک‌های عاطفی نرمال هوش هیجانی بالایی داشته باشند، از مشکلات هم خبردار می‌شوند و علاوه‌بر این، درک درستی هم از مدیریت آن‌ها دارند.  فهمیدن اینکه شریک عاطفی شما با چه مشکلاتی درگیر است، باعث می‌شود که بدانید چه راه‌حل‌هایی می‌توانید برای آن‌ها پیدا کنید.  اینکه بشود راه منطقی برای حل کردن مشکلات روابط احساسی پیدا کرد، مسئله خیلی مهمی است که هوشمندی شما را در مدیریت مشکلات و کنترل نگرانی‌ها نشان می‌دهد. پیدا کردن راه‌حل‌های عاقلانه، یکی از نتایج هوش هیجانی بالای شما در روابط عاطفی است.

 

10. درگیر بی توجهی و افسردگی نمی‌شوید

وقتی در هر لحظه از رابطه عاطفی‌تان همدیگر را درک کنید، کنار هم باشید و غم‌ها و شادی‌هایتان را با هم قسمت کنید، دیگر با مشکلاتی مثل اضطراب و افسردگی درگیر نمی‌شوید. اگر می‌بینید که بعضی‌ها در رابطه‌های عاطفی‌شان همیشه ناراحت و عصبی هستند، بخاطر این است که همیشه مشکلات را تنهایی به دوش می‌کشند و هیچ انصاف و برابری در رابطه‌های عاطفی‌شان وجود ندارد.

 

 

از دستش نده: تاثیر مدیتیشن بر افسردگی

 

 

خلاصه مطلب

هوش هیجانی تاثیر خیلی مهمی در داشتن یک رابطۀ عاطفی موفق و سالم دارد. کسانی که هوش هیجانی بالایی در مدیریت روابطشان دارند، می‌توانند تغییرات و فشار‌های رابطه‌های عاطفی خود را خوب کنترل کنند و تصمیمات درست و منطقی برای خود، شریک عاطفی و رابطه عاطفی‌شان بگیرند.

شما تا چه اندازه تاثیر هوش هیجانی در رابطۀ عاطفی رو قبول دارین؟