نرگس سیفی | مربی فیتنس

فیتنس  ∙  تناسب اندام  ∙  مربی

علائم غلظت خون چیست و چطور درمانش کنیم؟

علائم غلظت خون چیست و چطور درمانش کنیم؟

اگر شما جزو کسانی باشید که دوره‌های مشخصی برای تصفیه خونتان دارید، احتمالاً خیلی با پدیده‌ای به اسم غلظت خون روبرو نشده باشید. ولی یکسری‌ها هم هستند که وقتی برای اهدای خون یا حجامت به دکتر مراجعه می‌‌کنند، متوجه سیاهی و غلیظ بودن خون خود می‌‌شوند.

غلظت دقیقاً همین آنرمال بودن شرایط خون است که برای سلامتی شما ضرر داشته و باعث شروع خیلی از بیماری‌ها می‌‌شود. البته این را هم بگویم که شما می‌‌توانید با رعایت چند نکته ساده این مشکل را برطرف کنید. خیلی‌ها سوالات زیادی درباره اینکه علائم غلظت خون چیست و چطور درمانش کنیم، دارند که قصد دارم در این جا به آن‌ها جواب دهم. پس اگر شما هم جزو این افراد هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

 

غلظت خون چیست؟

مشکل غلظت خون در بین آدم‌ها، سابقه خیلی طولانی دارد، امّا در این سال‌ها که پای غذا‌های چرب و فست فودی به برنامه غذایی خیلی از ماها باز شده، این مشکل هم شدت بیشتری پیدا کرده و هم سرعت ابتلا آن افزایش داشته است.

 غلظت خون یا Polycythaemia یا erythrocytosis، یک آسیب و مشکل خونی است که در آن غلظت گلبول‌های قرمز خون غلیظ‌‌تر ‌از حدی می‌‌شود که باید باشند.  این شرایط حرکت خون در رگ‌های بدن را سخت می‌‌کند و باعث می‌‌شود که فرد به مشکلات و بیماری‌های زیادی مثل لخته شدن خون دچار شود.

خونی که غلیظ می‌‌شود، کم‌کم سموم و بیماری‌های زیادی را در بدن پخش می‌‌کند. از طرفی هم دیگر مثل قبل نمی‌‌تواند به تمام نقاط اکسیژن کافی برساند و در نتیجه می‌‌تواند عضلات و ماهیچه‌های بدن را دچار گرفتگی و آسیب کند. کم‌تر ‌پیش می‌‌آید که ورزشکاری دچار غلظت خون شود، امّا اگر شما به عنوان یک فیتنس کار علائم غلظت خون را دارید، بهتر است زودتر آن را درمان کنید.

ولی خب این علائم چه چیز‌هایی هستند؟

 

 

وقتی که خون غلیظ میشه یه سری مشکلات توی بدن بوجود میاد که باعث میشه خیلی از اعضای بدن نتونن مثه همیشه وظایفشونو انجام بدن. وقتی این مشکل ادامه پیدا کنه دیگه فقط اون عضو یا اعضای خاص دچار مشکل نمیشن، بلکه فشارش به کل بدن میاد و اونو آماده شروع خیلی از بیماری‌ها میکنه!

 

 

علائم غلظت خون چیست؟

غلظت خون اگر درمان نشود، می‌‌تواند تبدیل به هر بیماری دیگری شود که شما را به زحمت و مشکلات زیادی بیاندازد. پس قبل از اینکه سخت‌تر ‌شود، بهتر است جلوی پیشرفتش را بگیرید. آسان‌ترین ‌و سریع‌ترین ‌راه این است که هر چه زودتر علائم غلظت خون را شناسایی کنید! این‌طوری هم درمانش راحت‌تر ‌است و هم سریع‌تر ‌به نتیجه می‌‌رسد. خوشبختانه علائم غلظت خون طوری است که با کمی دقت می‌‌توانید آن‌ها را شناسایی کنید. علائمی مثل:

 

سردرد

سردرد‌هایی که مربوط به مشکل غلظت خون می‌‌شوند، شرایط مشخصی ندارند. بعضی اوقات پیش می‌‌آید که شخصی که غلظت خون بالایی دارد، همزمان با سردرد مشکلات دیگری مثل سیاهی رفتن چشم یا سرگیجه هم پیدا می‌‌کند.

 

تاری دید

خونی که غلظت بالایی پیدا کرده است، دیگر نمی‌‌تواند وظایفش را مثل قبل انجام دهد. پس باعث می‌‌شود که خیلی از اندام‌های حیاتی دچار مشکل شوند. یکی از این اعضا چشم است.  غلظت خون بالا باعث تاری دید و مشکلات زیادی در بینایی فرد می‌‌شود. 

 

 

از دستش نده: تعریف، علائم، علت و راه‌های پیشگیری از سرطان سینه

 

 

قرمزی پوست

مشکلات پوستی می‌‌تواند دلایل و منشا‌های مختلفی داشته باشد، امّا یکی از نشانه‌های غلظت خون قرمز شدن پوست است. این قرمز شدن بیشتر مربوط به نقاطی از پوست صورت، دست‌ها و پا‌ها می‌باشد و یک حالتی شبیه به زمانی که فرد دچار حساسیت یا التهاب پوستی شده باشد، پیدا می‌کند.

 

خستگی

مطمئنم شما هم برایتان پیش آمده که دچار بیحالی و خستگی شده باشید و بعد از اینکه هوای تازه به سرتان خورده است، سرحال شده‌اید. فکر می‌‌کنید چه دلیلی دارد؟ اکسیژن!

یادتان باشد گفتم که غلظت خون جریان گردش خون را کُند می‌‌کند. این مسئله هم تاثیر خیلی زیادی در اکسیژن‌رسانی به مغز و اعضای دیگر بدن دارد. پس وقتی این کار با سرعت و کیفیت پایینی انجام شود، فرد را دچار خستگی و کسالت زیادی می‌‌کند.

 

فشار خون بالا

مشکل فشار خون که فقط به اضافه وزن یا داشتن کلسترول بالا مربوط نمی‌‌شود. خیلی وقت‌ها عادت‌های بد غذایی مشکلاتی مثل غلظت خون در بدن بوجود می‌‌آورد که باعث افزایش فشار خون می‌‌شود.

 

سرگیجه

همین که فشار خون بالا برود و اکسیژن‌رسانی به مغز کم شود، کنترل شرایط برای بدن سخت می‌‌شود. سرگیجه ری‌اکشن بدن نسبت به این وضعیت است و مهم‌ترین ‌دلیل آن هم می‌‌تواند غلظت خون و افزایش آن باشد.

 

مشکلات شکم

درد‌هایی که در قسمت شکم برای افراد پیش می‌‌آیند، می‌‌تواند به چیز‌های زیادی مربوط شوند. امّا اگر احساس ناراحتی زیادی در شکمتان دارید و با اذیت‌های زیاد آن روبرو می‌‌شوید، توصیه می‌‌کنم حتماً آزمایش‌های مربوط به غلظت خون را انجام دهید.

 

خونریزی

با وجود اینکه غلظت خون حرکت و گردش آن را دچار مشکل می‌‌کند، ولی می‌‌تواند یکی از دلایل اصلی خونریزی‌های بی‌دلیل باشد. خون دماغ شدن و ایجاد کبودی‌های زیادی در قسمت مختلف بدن، علامتی از غلیظ شدن خون است.

 

نقرس

حتماً شنیده‌اید که خوردن گوشت قرمز زیاد باعث ابتلا به بیماری نقرس می‌‌شود. دلیلش هم این است که مصرف زیاد گوشت قرمز کلسترول و فشار خون را زیاد می‌‌کند. پس غلظت خون را هم افزایش می‌‌دهد و نتیجه‌اش می‌‌شود بیماری‌های سختی مثل نقرس که درد مفاصل و تورم و سفتی عضلات مشکلات همیشگی آن است.

 

 

از دستش نده: درمان کلسترول بالا چطور امکان پذیر است؟

 

 

خارش

خارش‌های پوستی علامت دیگری از غلظت خون در بدن هستند. این خارش‌ها هم بی دلیل‌اند و هم غیرمنطقی. مثلاً شخصی که حمام می‌‌کند، در حالت طبیعی دچار خارش یا التهاب نمی‌‌شود ولی یک نفر که غلظت خون بالایی داشته باشد، بعد از حمام و دوشی که می‌‌گیرد هم دچار خارش می‌‌شود؛ حتّی بیشتر از اوقات دیگر!

 

برای درمان غلظت خون چیکار کنیم؟

مشکلات خونی معمولاً با آزمایش و مراجعه به دکتر متخصص تشخیص داده شده و درمان می‌‌شوند. امّا اگر یکسری کار‌ها رعایت نشود، دوباره این شرایط برمی‌گردد و می‌‌شود روز از نو و روزی از نو! پس این مشکل باید از ریشه حل شود تا دیگر اذیت‌های آن گریبان گیرتان نشود.

درمان ریشه‌ای غلظت خون، روش‌های زیادی دارد که مهم‌ترین ‌آن‌ها شامل این موارد می‌‌شوند:

 

اصلاح عادت‌های روزانه

داشتن یک روش سالم و اصولی در زندگی علاوه بر غلظت خون، شما را از درگیر شدن با خیلی از مشکلات حفظ می‌‌کند. وقتی مشکلاتی مثل اعتیاد به الکل یا سیگار دارید، یعنی هر چقدر هم که سراغ دارو و درمان بروید به نتیجه‌ای نمی‌‌رسید تا وقتی که این عادت‌ها و کار‌های شبیه به آن‌ها را کنار بگذارید. این عادت‌های روزانه‌ای که می‌‌گویم را حتماً باید اصلاح کنید تا غلظت خونتان درمان شود؛ چون حتی اگر این مشکل را هم نداشته باشید با ادامه آن‌ها علاوه‌بر غلظت خون، به مشکلات دیگری هم دچار می‌‌شوید:

  • کاهش وزن
  • کنترل BMI
  • مدیریت مرتب فشار خون
  • داشتن رژیم غذایی سالم و مصرف میوه، آبمیوه، سبزیجات و ...
  • ترک سیگار و الکل
  • داشتن برنامه ورزشی منظم

 

 

از دستش نده: غذای رژیمی مغولی

 

 

انجام مرتب آزمایشات خون

وقتی شما دوره‌های چکاپ و تست مرتبی داشته باشید، از وضعیت خونتان و سلامت آن مطمئن می‌‌شوید. پس اگر تغییری پیش بیاید زودتر متوجه آن می‌‌شوید و مثل همه علائم غلظت خون، راه‌های درمان و برطرف کردنش را سریع‌تر ‌شروع می‌‌کنید.

 

خروج از محیط‌های آلوده

اگر در شرایط و محیط‌هایی زندگی یا کار می‌‌کنید که هوایی آلوده دارند یا غلظت آلاینده‌های آن زیاد است، بهتر است جایتان را عوض کنید. یعنی اگر شرایط آن را دارید که بتوانید در محیط سالم‌تر ‌با میزان آلودگی کم‌تر ‌کار کنید و یا سکونت داشته باشید، حتماً این کار را انجام دهید. چون با این کار هم از غلظت خون در امان می‌‌مانید و هم با خیلی از مشکلات قلبی و عروقی درگیر نمی‌‌شوید.

 

کاهش فشار‌های عصبی

عصبانیت، استرس زیاد، فشار عصبی شدید و خیلی از مشکلات دیگر که به اعصاب مربوط می‌‌شود، دلایل غلظت خون و افزایش آن هستند. برای همین هم هست که به کسی که عصبی می‌‌شود، می‌‌گویند خون خودت را کثیف نکن! پس برای اینکه بتوانید تسلط زیادی روی اعصابتان داشته باشید راه‌های تقویت اعصاب را یاد بگیرید و آن‌ها را تمرین کنید. در این راه می‌‌توانید از راه حل‌های موثری مثل یوگا کمک بگیرید.

 

خلاصه مطلب

مشکلات خونی زمینه‌ساز خیلی از بیماری‌های خطرناک و سخت هستند. غلظت خون هم یکی از این مشکلات است که علاوه‌بر بیماری، جریان و گردش خون را دچار مشکل می‌‌کند. علائم غلظت خون بسته به شرایط فرد متفاوت است، امّا با شناسایی به‌موقع آن‌ها می‌‌توانید هر چه زوتر درمانش را شروع کنید تا مشکلات بیشتری برایتان پیش نیاید.