نرگس سیفی | مربی فیتنس

فیتنس  ∙  تناسب اندام  ∙  مربی

حال ورزش کردن ندارم، چیکار کنم؟

تا حالا شده دلتان بخواهد ورزش کنید امّا حسش نباشد یا اصلا حالش را نداشته باشید؟ خُب این یک چیز طبیعی و نرمال است که برای هر کسی هم احتمال دارد پیش بیاید. بالاخره یک وقت‌هایی هست که کارتان زیاد می‌شود، خوابتان کم.

یک روزهایی روز شما نیست و خیلی خوب برایتان نمی‌چرخد یا مثلاً مدتی مریض می‌شوید یا مسافرت می‌روید و از باشگاه رفتن و ورزش کردن فاصله می‌گیرید. اینجاست که با خودتان می‌گویید "حال ورزش کردن ندارم، چیکار کنم؟"

این بیحالی برای یکی دو روز، برای هر کسی پیش می‌آید، ولی وقتی این دو روز بشود دو هفته یا دو ماه، دیگر چیزی نیست که بشود با آن کنار آمد. خیلی راه‌ها هست که بتوانید با آن‌ها یک تکانی بخورید و ورزش را شروع کنید. حالا وقتش رسیده که شما را با چند راه حل ساده برای خلاص شدن از این بیحالی آشنا کنم؛ پس از جایتان تکان نخورید و خط به خط این مقاله را بخوانید.

 

چه مدت حال ورزش نداشتن طبیعی است؟ 

هر آدمی ممکن است در زندگی‌اش روزهایی داشته باشد که خیلی حوصله ورزش یا شروع هر کار دیگری را ندارد. این زمان برای چند روز یا چند ساعت طبیعی است، ولی اگر طولانی شود که دیگر یادتان برود اصلاً آخرین باری که ورزش کردید کی بوده، کاملاً غیرطبیعی است.

نمی‌دانم تا به حال به این فکر کرده‌اید یا نه، امّا وقتی شما ورزش می‌کنید، روحیه تان خیلی تغییر می‌کند. شاید خیلی‌هایی که سراغ باشگاه و ورزش و تمرینات مختلف می‌روند، هدفشان فقط لاغری یا فیتنس باشد.

خُب این هیچ عیبی ندارد، بالاخره بخش زیادی از ورزش‌ها بخاطر همین تناسب اندام است که انجام می‌شود، امّا ورزش خیلی مزیت‌های دیگر هم دارد. سلامتیتان را تضمین می‌کند، عمرتان را زیاد می‌کند، هوش و تمرکزتان را بالا می‌برد، اعتماد به نفستان را افزایش می‌دهد و خیلی چیزهای دیگر که اگر بخواهم همه‌اش را اینجا برایتان بگویم، یک چند روزی طول می‌کشد. (:))

اما مهم تر از همه این‌ها این است که  ورزش کردن روحتان را پرورش می‌دهد، روحیه تان را شاد و سرزنده می‌کند  و همین مزیت کافی است که بتوانید روزتان را بسازید! وقتی شما مدام به فکر این باشید که حال ورزش کردن ندارم و این حرف‌ها، کم کم به تنبلی و بیحالی می‌افتید.

دیگر شروع به بهانه گرفتن می‌کنید و خدایی نکرده کارتان به افسردگی و بی حوصلگی می‌کشد. اینجاست که نه تنها ورزش کردن، بلکه حال هیچ کار دیگری را هم ندارید. پس اگر به این وضع دچار شده‌اید آن را جدی بگیرید. تنبلی را کنار بگذارید، خودتان را باور کنید و ورزش و تمرین را شروع کنید.

 

چه چیزهایی باعث می‌شود که حال ورزش کردن نداشته باشید؟ 

بیایید ببینیم اصلاً چه می‌شود که به اینجا می‌رسید که می‌گویید حال ورزش کردن ندارم!

شروع یک ورزش خوب و سالم که بتوانید آن را ادامه دهید و هر روز در تمریناتتان بهتر و بیشترش کنید، قبل از هر چیزی احتیاج به انگیزه دارد.

وقتی شما حالتان سرجایش نباشد یا خیلی روی مود نباشید، کارهای روزانه‌تان را هم به‌زور انجام می‌دهید، چه برسد به اینکه بخواهید ورزش کنید و جنب و جوش داشته باشید.

کار‌ها و اتفاقاتی که باعث می‌شود شما حال ورزش کردن نداشته باشید، دو دسته‌اند. دستۀ اول اتفاق‌های طبیعی و دسته دوم هم اتفاقات غیر طبیعی. حالا باید این دسته بندی‌ها را بشکافم و بیشتر برایتان توضیح دهم.

 

بیحالی طبیعی 

این مدل بیحالی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و برای هر کسی حتی آن‌هایی که در ورزش کردن حرفه‌ای هستند هم ممکن است بعضی وقت‌ها اتفاق بی‌افتد. چیزهایی که جزو این بیحالی طبیعی و موقت به حساب می‌آیند، شامل شرایطی هستند که می‌گویم:

  • خستگی
  • بی خوابی
  • بیماری
  • آسیب دیدگی
  • استرس و اضطراب
  • تجربه نداشتن در انجام ورزش حرفه‌ای و مداوم

همه این‌ها، شرایطی هستند که در طول روز یا بعضی وقت‌ها برایتان پیش می‌آید. این‌ها همه چیزهایی هستند که خیلی موقت‌اند و نباید زیاد در موردشان نگرانی داشت، امّا بازهم باید حواستان باشد که همین شرایط عادی، بد عادتتان نکند و به دردسر نیافتید.

 


هیچی انقدی زورش نمیرسه که بتونه شما رو از شاد بودن و داشتن زندگی سالم دور کنه. این شمایین که انتخاب می‌کنین که از این زندگی دور باشین یا کلی انرژیای خوب جذب خودتون بکنین! من اینجام که بتونم بهتون کمک کنم که این راهو بهتر و سریع تر طی کنین. پس پیشنهاد می‌کنم حتما کارهایی که میگم رو دنبال کنین و انجامشون بدین!

 

بیحالی غیر طبیعی

خُب حالا بریم سر اصل مطلب! چیزی که احتمالاً طول کشیدن آن باعث نگرانی شما شده. این‌ها چیزهایی هستند که اگر ادامه پیدا کنند، شما را هم از ورزش کردن می‌اندازند و هم از زندگی:

  • تنبلی
  • افسردگی
  • چاقی بیش از حد
  • بی انگیزه بودن
  • مصرف الکل
  • سیگار کشیدن
  • اعتیاد
  • فشارهای روحی و عصبی
  • بی برنامگی
  • نا امیدی

اگر شما هر کدام از این شرایط را داشته باشید و برای بیرون آمدن از آن هیچ کاری نکنید و بگویید که "اگر درست شدنی بود، تا الان درست شده بود" یا "کار از کار گذشته است" و این جور حرف‌ها، هم سلامتی‌تان به خطر می‌افتد، هم از لحاظ روحی آسیب می‌بینید و هم زندگی‌تان کاملاً بهم می‌ریزد.

می‌بینید ورزش کردن جزئی از زندگی همه ماست.  اگر اهمیتی به آن ندهید خدایی نکرده کلی استرس و مریضی سراغتان می‌آید  و نتیجه‌اش می‌شود افسردگی، پرخوری عصبی و خیلی چیزهای دیگری که اصلاً برای سلامتی خوب نیستند.

 

چه کنیم تا حال ورزش کردن پیدا کنیم؟

شرایط و بهانه‌ها هر چه که هست، همین جا و همین الان باید کنار گذاشته شود. من اینجا هستم تا به شما بگویم که خودتان را دوست داشته باشید و به سلامتی و روحیۀ خودتان، اهمیت بدهید. قرار است کلی راه حل ساده و کم هزینه به شما معرفی کنم که نه تنها نگویید "حال ورزش کردن ندارم"، بلکه بگویید چیکار کنم کارهایم زودتر تمام شود که ورزشم را شروع کنم؟!

پس بریم زودتر شروع کنیم!

 

راه حل اول: برای خودتان هدف تعیین کنید 

ببینید دوستان، شما اگر برای شروع هر کاری در زندگیتان هدف و انگیزه نداشته باشید، هر چقدر هم که انجام آن کار برایتان و مهم و حیاتی باشد، نمی‌توانید آن را به نتیجه برسانید. حتی اگر شروعش هم کنید، خیلی زود پشیمان می‌شوید و آن را کنار می‌گذارید؛ چون هِی با خودتان می‌گویید که این کار را بکنم که چه بشود؟ آخرش که چی؟ و از این جور حرف‌ها.

 


از دستش نده: 3 دلیل برای نیاز مغز به ورزش کردن

 

پس اول تکلیفتان را با خودتان روشن کنید. به خودتان بگویید که من خودم، سلامتیم، زندگی و دوستان و خانواده‌ام را دوست دارم، پس برای حفظ همه این‌ها باید سالم و سرحال باشم و روحیه خوبی داشته باشم!

اینطوری اولین جرقه‌های انگیزه داشتن در شما زده می‌شود و این دلایلی مهمی که به خودتان یادآوری می‌کنید، تبدیل به هدف برای شروع ورزش‌تان می‌شوند.

 

برای خودتان دوست ورزشی پیدا کنید

ممکن است برای بعضی از شما عزیزان، شروع کردن ورزش بخاطر تمرینات و جنب و جوشی که دارد، کمی سخت باشد ولی وقتی کسی شما را تشویق به ورزش کردن کند، کم کم این نگرانی تنبلی هم در شما از بین می‌رود.

حتی همین دوست ورزشکار داشتن باعث می‌شود شما برای داشتن چند ساعت شاد و سالم کنار آن دوست، دلیل خوبی برای ورزش کردن پیدا کنید، ورزشتان را ادامه دهید و آن را کنار نگذارید.

راستی اگر دوست صمیمی شما هم خیلی حال ورزش کردن ندارد شما او را تشویق کنید و پیشنهاد بدهید که با هم شروع به ورزش کردن کنید. در چنین وضعیتی، محیط ورزشی شما پر از انرژی مثبت می‌شود و همزمان با تناسب اندام و تقویت بدنتان، روحیه‌تان هم عالی و پرانرژی می‌شود.

 

برای خودتان یک برنامه ورزشی بچینید

زندگی روزمره همگی ما، پر از کار و مشغله و کلی مسائل مختلف دیگر است. امّا این شلوغی‌ها نباید سلامت و ورزش شما را درگیر کند و دور از جانتان شما را به یک آدم منزوی، عصبی با کلی فشار و مریضی تبدیل کند.

 

 

از دستش نده: روش های نوین نوشتن برنامه تمرین

 

پس یک برنامه ورزشی برای خودتان بچینید. کارهایی که در طول هفته انجام می‌دهید را در یک کاغذ بنویسید و بعد وقت‌های خالی که دارید، برای خودتان مشخص کنید. آخرش هم از بین آن‌ها، زمان و ساعت‌هایی که برای ورزش کردن راحت‌تر هستید را انتخاب کنید و برنامه ورزشیتان را بنویسید.

اینطوری دیگر در ورزش کردن سردرگم نیستید و فاصله افتادن بین تمرینات ورزشیتان، شما را بی حال و تنبل نمی‌کند. به موقع هم به کارهایتان می‌رسید و هم به ورزشتان!

 


اگه تا حالا اینستاگرام من رو ندیدین که بعید میدونم ندیده باشین! حتماً یه سر به پستایی که گذاشته شده بزنین. اونجا کلی راه حل و برنامه‌ریزی جذاب هست که میتونین برنامه‌های ورزشیتونو طبق اونا بچینین.

 

با موزیک ورزش کنید

موسیقی یک از چیزهایی است که برای شروع ورزش و انجامش، به آن احتیاج دارید. بهتر بخواهم برایتان بگویم، یکی از اولویت‌های شروع تمرینات ورزشی و به نتیجه رساندن آن، ورزش کردن با موزیک است.

موزیک تاثیر خیلی زیاد و خوبی روی مغز ما می‌گذارد.

یکبار امتحانش کنید!

یک روز ورزشتان را با آهنگ و روز دیگر بدون آن انجام دهید؛ ببیند نتیجه کدامشان بهتر است. مخصوصاً اگر با پلی لیست مورد علاقه‌تان ورزشتان را انجام دهید، هم کلی به شما خوش می‌گذرد و هم در آخرش که ورزش تمام شد، خستگی و تنبلی به سراغتان نمی‌آید.

 

محیط مناسبتان را برای ورزش کردن پیدا کنید

این نکته خیلی مهم است که شما جایی ورزش کنید که در آنجا هم راحت باشید و هم آرامش بیشتری داشته باشید.

چرا؟

چون ورزشی که انجام می‌دهید، برای تناسب اندام، بالا رفتن روحیه و حفظ سلامتیتان است؛ پس محل ورزش کردنتان هم باید آرام، سالم و انرژی زا باشد. در غیر اینصورت، نباید امیدی به نتیجه گرفتن از ورزش داشته باشید.

 

پیشرفت‌ها و تغییراتتان را یادداشت کنید

وقتی که اول راه هستید و تازه شروع به ورزش کردن کرده‌اید، بهتر است بعد از هر روز یا یک هفته‌ای که تمرین می‌کنید، پیشرفت‌هایتان را یادداشت کنید.

این کار به شما انگیزه می‌دهد. وقتی این یادداشت‌ها را می‌خوانید، با خودتان می‌گویید که دیدی بالاخره نتیجه داد، دیدی توانستی و کلی حال خوب دیگر که با هر تغییر و پیشرفت به سراغتان می‌آید و روز به روز تلاشتان برای بهتر شدن را بیشتر می‌کند.

 

خلاصه کلام

همه ما ثروت با ارزشی به اسم سلامتی داریم که خیلی وقت‌ها تا به خطر نیافتد، قدرش را نمی‌دانیم.

قبل از اینکه بخواهید دنبال بهانه‌ای برای ورزش نکردن و توجیه بیحالی‌تان بگردید، به این فکر کنید که ورزش و سلامت و پیشرفت بهتر است یا تنبلی و بیحالی و بیخیالی؟ همین کافی است که نفع و ضرر هر کدامشان در زندگیتان را ببینید و انتخاب درستی داشته باشید.

حالا بگید ببینم، کیا برای یک شروع خَفَن آمادَن؟