قبول دارم که بعضیها با خوردن ماهی و هر جانوری که داخل دریا باشد، مشکل دارند؛ امّا تعداد کسانی که دلشان میخواهد حتی اگر شده هر روز غذای دریایی بخورند هم کم نیست. مطمئنم خودتان چند نوع غذای دریایی میشناسید؛ امّا در این مقاله، قرار است درباره غذاهایی صحبت کنم که کمتر کسی تا حالا تجربه خوردنشان را داشته.
بنابراین اگر عاشق ماهی، خرچنگ، میگو و اینجور چیزها هستید، پیشنهاد میکنم حتماً این مقاله را تا انتها بخوانید و یکی را انتخاب کنید تا بروید سراغِ تهیهاش!
1) ماهی کنجدی
ماهی کنجدی یکی از غذاهای دریایی پرطرفدار است که طرز تهیه بسیار سادهای دارد و نیازی هم نیست که برای تهیهاش، مواد اولیهای خاصی داشته باشید. برای درست کردن این غذای دریایی خوشمزه، لزوماً نباید از یک نوع ماهی خاصی استفاده کنید؛ ولی قطعاً با ماهی قزل آلا یا تیلاپیا، مزه بهتری خواهد داشت.
مواد مورد نیاز (برای 2 نفر):
- فیله ماهی قزل آلا (یا هر ماهی دیگهای) – 150 گرم
- کنجد خام – 1 قاشق غذاخوری
- شیر – 1 قاشق غذاخوری
- سس خردل – 1 قاشق غذاخوری
- کمی آبلیمو (اختیاری)
دقت کنید که خیلی مهم است فیلههای ماهی که دارید، تمیز باشند و حسابی آنها را آب گرفته باشید. شیر و سُس خردل را باهم مخلوط کنید تا کاملاً ماده نهایی یکنواخت شود. بعد از اینکه مطمئن شدید شیر و سُس خردل کاملاً باهم مخلوط شدند، فیله ماهی را خوب به آن آغشته کنید.
وقتی کاملاً فیله ماهی به ماده نهایی شیر و سُس خردل آغشته شد، کنجدها را روی آن بریزید. البته بهتر است که یک ظرف جداگانه برای کنجدها داشته باشید و فیله ماهی را داخل آن بیندازید تا پُر از کنجد شود.
در آخر هم بگذارید ده دقیقه – یک ربع ماهی در دمای 220 درجه در فر از قبل گرم شده، بپزد. خُب؛ همین!
2) سوته میگو
دومین غذای دریایی خوشمزهای که بعید است از طرفداران غذاهای دریایی اسمش را نشنوید، میگو سوته است. همانطور که مشخص است، ماده اصلی این غذا را میگو تشکیل میدهد. نکتهای که خیلی باید حواستان باشد، تمیز بودن و خوب بودن میگو است.
اگر میگوها کیفیت و بوی خوبی نداشته باشند، تمام زحماتتان به باد میرود. بنابراین خیلی مهم است که حتماً از میگو تازه و مرغوب استفاده کنید.
مواد مورد نیاز (برای 2 نفر):
- میگو: 500 گرم (پاک شده و بدون پوست)
- سیب زمینی: 1 عدد (خرد شده به قطعات کوچک)
- پیاز: نصف یک پیاز بزرگ (ریز خرد شده)
- آرد: 1 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
- شیر: نصف فنجان
- فلفل سیاه: به میزان دلخواه
- نمک: به میزان دلخواه
- گیاهان خشک شده: به میزان دلخواه (مانند زعفران و ...)
ابتدا، سیب زمینی و پیاز را در یک قابلمه با روغن زیتون تفت بدهید تا نرم شوند. بعد از آن، میگوها را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه دیگر با هم تفت دهید تا رنگشان طلایی شود. بعد از این تغییر رنگ، آرد را به مواد اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید.
حالا نوبت آن است که شیر را به مواد اضافه کنید و بروید سراغِ مخلوط کردن همه چیز با هم تا یک سُس کرمی و سفت به دست آید. به مواد فلفل سیاه، نمک و گیاهان خشک شده اضافه کنید و دوباره همه چیز را با هم مخلوط کنید و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بگذارید روی حرارت باشند. خُب همین بود؛ حالا وقتش است که سوته میگو را با نان توست و یا نان لواش سرو کنید و لذت ببرید!
از دستش نده: 7 سالاد خوشمزه و طرز تهیه آنها
3) خوراک صدف
خوراک صدف یک غذای دریایی خیلی خوشمزه است که از صدفهای دریایی مثل صدف گوشتی، صدف موزارلا، صدف برگ و اینطور چیزها تهیه میشود. البته اگر بخواهم از نظر محبوبیت بگویم، شاید حداکثر نصف افرادی که غذاهای دریایی را دوست دارند با صدف کنار بیایند.
این غذا با مخلوط کردن صدفها با سبزیجات، ماست، آرد و سایر مواد، در قابلمه پخته و با نان تازه سرو میشود. خوراک صدف غذایی غنی از پروتئین و مواد معدنی است و میتواند یک غذای سرشار از سلامتی باشد.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- صدف: 250 گرم
- پیاز: نصف یک پیاز بزرگ (ریز خرد شده)
- سیر: 2/1 حبه (ریز خرد شده)
- روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی: 2/1 عدد (رنده شده)
- نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
- آب: 2/1 فنجان
- عصاره لیمو: 2/1 قاشق غذاخوری
- جعفری: صرفاً برای تزیین
قبل از هر کاری، ابتدا صدفها را بشویید و پاک کنید (یا اینکه آماده بگیرید). بعد از آن، صدفها را در یک قابلمه به همراه آب و عصاره لیمو قرار دهید و اجازه دهید روی حرارت بالا بجوشد.
بعد از 7-8 دقیقه، صدفها را از قابلمه خارج کنید و بگذاریدشان داخل یک ظرف دیگر. سیر و پیاز را در روغن زیتون تفت دهید تا رنگشان طلایی شود. سپس گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه فرنگی کاملاً تبخیر شود.
به مواد، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و بروید سراغِ مخلوط سازی همه چیز با هم. حالا مواد را به صدفها اضافه کنید و دوباره آنها را برای ۵ تا ۷ دقیقه درون قابلمه به همراه مواد بجوشانید.
پس از اینکه خوراک صدف آماده شد، میتونید آن را با جعفری یا هر چیز دیگری که دوست داشتید، تزئین و سرو کنید. راستی؛ خوراک صدف با نان تست یا نان لواش هم سرو میشود.
4) میگو پلو
میگو پلو یک غذای سنتی ایرانی است که از برنج، میگو، پیاز و ادویههای مختلف تهیه میشود. این غذا به صورت سنتی در مناطق ساحلی شمال و جنوب کشورمان محبوبیت دارد و دارای طعم و بوی خوشایندی است.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- برنج: 1 پیمانه
- میگو: 400 گرم
- پیاز: 1 عدد متوسط
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران: چند میلیگرم (برای رنگ دادن برنج)
- آب: 1 و 1/2 پیمانه
- نمک: به میزان لازم
برنج را با آب بشویید تا آب روی آن شفاف شود. سپس آن را در آب شور و جوشان برای حدود 15 دقیقه جوش دهید. بعد از آن، پیاز را خرد کنید و در مقدار کافی روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود. میگوها را با مقداری نمک تفت دهید تا آنها هم طلایی رنگ شوند.
بعد از آن، زعفران را در کمی آب گرم حل کنید و به برنج اضافه کنید تا رنگ برنج زرد شود. بعد از اینکه برنج پخته شد، آن را با مقدار کافی پیاز تفت داده شده، میگوها و نمک مخلوط کرده و مدتی با حرارت کم بپزید تا برنج کاملاً پخته شود. در آخر هم میگو پلو را با سبزیجات و به هر میزانی که خواستید میتوانید سرو کنید.
فراموش نکنید که سبزی پلو با میگو، گزینه خیلی خوشمزهتری از پلو ساده با میگو است :)
از دستش نده: انواع پاستا و طرز تهیه آنها
5) پلو و گوشت خرچنگ رُبی
شنسل خرچنگ یک غذای دریایی لذیذ است که از گوشت خرچنگ با ترکیبی از برنج و سس گوجه فرنگی تهیه میشود. این غذا معمولاً با لیمو ترش، زرشک و پیاز سرخ شده سرو میشود و در بسیاری از رستورانهای دریایی و ساحلی مورد علاقه قرار دارد.
- 1 عدد خرچنگ متوسط
- 1 پیمانه برنج
- 1 عدد پیاز خرد شده
- 2 عدد گوجه فرنگی خرد شده
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1.5 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
خرچنگها را با آب بشویید و قسمت صدفی آنها را باز کنید و گوشت خرچنگ را از داخلشان دربیاورید. گوشتهای خرچنگ را در ظرفی قرار دهید و با نمک و فلفل سیاه به میزان لازم، مخلوط کنید.
برنج را هم در آب سرد به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید.
در همین مدت، پیاز را در روغن زیتون سرخ کنید و گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید تا گوجه فرنگی نرم شود. رب گوجه فرنگی را به مواد پیاز و گوجه فرنگی اضافه کنید و خوب باهم مخلوط کنید. بعد از آن گوشت خرچنگ را برای ۱۰ دقیقه بپزید.
برنج را آبکش کنید و به همراه سس گوجه فرنگی و خرچنگ در قابلمه بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت کم به همراه درب بپزید. این غذا را با مواد مختلفی مثل لیمو ترش، زرشک و پیاز سرخ شده میتوانید سرو کنید.
6) پاستا میگو
پاستا میگو یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار است که از پاستا و میگو تهیه میشود. با ترکیب این دو مواد با چند مواد دیگر مثل سیر، پیاز و روغن زیتون، یک غذای شیک و خوشمزه به دست میآید. این غذا بهراحتی و در زمان کوتاهی آماده میشود و میتواند یک گزینهی خوشمزه برای وعدهی ناهار و شام باشد.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- پاستا، 200 گرم
- میگو، 150 گرم
- سیر، 1.5 حبه
- پیاز، نصف یک عدد پیاز بزرگ
- فلفل قرمز، یک چهارم قاشق چایخوری
- روغن زیتون، 2 قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
در یک قابلمه آب بریزید تا جوش بیاید و سپس پاستا را به مدت 8 تا 10 دقیقه در آن بریزید تا بپزد. پس از آبکش کردن، بگذاریدش کنار و گرم نگهش دارید. در یک تابه، پیاز و سیر را به همراه فلفل قرمز در روغن زیتون تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. میگوها را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا کامل پخته شوند و رنگشان تغییر کند. سپس پاستا را به تابه اضافه کنید و بروید سراغِ مخلوط کردن همه چیز باهم.
در آخر به میزان لازم نمک بریزید و برای چند دقیقه غذا را روی حرارت ملایم بگذارید گرم شود.
7) فسنجان میگو 
فسنجان میگو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با استفاده از میگو، انواع سبزیجات و سُس فسنجان تهیه میشود. این غذا با برنج سفید یا شیرین سرو میشود و با تندی گلابی یا مخلوط سبزیجات تزیین میشود. پیشنهاد میکنم این غذای دریایی را حتماً امتحان کنید. ترکیب مزه ملس فسنجان با میگو واقعاً فوق العاده است.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- میگو 200 گرم
- پیاز ۱ عدد متوسط
- روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
- جوانه گندم 1 قاشق غذاخوری
- گردو 7 عدد
- آب 1.5 پیمانه
- انار ترش 2/1 پیمانه
- شکر 1.5 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل به میزان لازم
پیاز را رنده کرده و در روغن زیتون سرخ کنید. میگوها را با زردچوبه، نمک و فلفل سرخ کنید و آنها را به پیاز اضافه کنید. بعد از آن، گردوها را کامل خُرد کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. آب، انار ترش، شکر، جوانه گندم و زعفران را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و بگذارید مواد به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت متوسط بپزند.
بعد از 10 دقیقه، حرارت را کم کنید و بگذارید مواد حدود ۱ ساعت و نیم تا ۲ ساعت با حرارت کم بپزند تا کاملاً پخته شوند و طعم فسنجان ترش و شیرین شود. طعم فسنجان را با نمک و فلفل تنظیم کنید. خُب، تمام!
خلاصه مطلب
در این مقاله با 7 غذای دریایی خیلی خوشمزه آشنا شدید. پیشنهاد میکنم هر چه سریعتر شروع کنید به پخت و تست یکی از اینها. مطمئنم اگر واقعاً عاشق غذاهای دریایی باشید، بعد از یکبار درست کردن این 7 غذا، اصلاً بیخیالشان نمیشوید.