پاستا! بعید میدانم بین شماها کسی باشد که عاشق پاستا و انواعش نباشد. برای اینکه عاشق پاستا شوید، نیاز نیست مثل خیلی از غذاها چندین بار امتحانش کنید؛ فقط کافی است یک قاشق کوچک از آن میل کنید تا دیگر نتوانید برای دفعه بعدی انتظار بکشید. امّا خُب پاستا یکجور نیست و انواع مختلفی دارد. در این مقاله قرار است باهم طرز تهیه انواع پاستا را ببینیم!
1) پاستا فتوچینی
پاستا فتوچینی با مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه است که شامل فتوچینی، سس گوجه فرنگی، مرغ و ادویههای مختلف میشود. این غذا در کمتر از 30 دقیقه آماده میشود و میتواند به عنوان یک غذای سریع و ساده برای هر وعده از روز سرو شود.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- 250 گرم فتوچینی
- 2 عدد سینه مرغ، خرد شده به قطعات کوچک
- 2 عدد پیاز، خرد شده
- 3 حبه سیر، خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 پیمانه سس گوجه فرنگی
- 1/2 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
- نمک و فلفل سیاه
- 2 قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده
طرز تهیه:
فتوچینی را در آب نمک بجوشانید. مدت زمان پخت بستگی به نوع فتوچینی دارد، امّا معمولاً بین 8 تا 12 دقیقه کافی است. پس از پخت، آب آن را خالی کنید و داخل یک ظرف برای سرو بریزید.
حالا بروید سراغِ مرغ. در یک ماهیتابه، روغن زیتون را روی حرارت متوسط قرار دهید. پیاز را اضافه کنید و حدود 3 دقیقه سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. سیر را به آن اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه سرخ کنید تا بوی سیر پخش شود.
حالا وقتش است که مرغ را به ماهیتابه اضافه کنید و بپزید تا به رنگ قهوهای سرخ برسد و داخلش نرم شود. بعد از آن سُس گوجه فرنگی را به ماهیتابه اضافه کنید و به صورت کامل ترکیب کنید. فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کرده و به طور کامل مخلوط کنید.
فتوچینی را به ماهیتابه اضافه کنید و با مخلوط کردن، سس را به صورت کامل به آن پوشانید. خُب، همین بود. حالا وقتش است که این غذای خوشمزه را در ظرف سرو کنید و با پنیر پارمزان، بهترش کنید.
2) پاستا پنه
پاستا پنه با مرغ یک غذای اصیل ایتالیایی است که با استفاده از پنه پاستا، گوشت مرغ و سس پرچمدار خامهای آلفردو تهیه میشود. این غذا دارای طعم بسیار خوشمزه و کرمی است که با تزیین آن با پیاز سرخ شده و پنیر پارمزان فرش، به ظاهری جذاب نیز دست مییابد.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- پنه پاستا: 200 گرم
- فیله مرغ: 200 گرم
- پیاز خرد شده: 1 عدد
- سیر خرد شده: 2 حبه
- قارچ: 100 گرم
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- خامه: 150 میلیلیتر
- پنیر پارمزان ترکیب شده: 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
از دستش نده: طرز تهیه 6 غذای سریع ولی خوشمزه
طرز تهیه:
پنه پاستا را به مدت 8-10 دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس آن را آبکشی کنید و آب آن را به خوبی بکشید. بعد از آن، فیله مرغ را تکهتکه کنید و بروید سراغِ خرد کردن پیاز و سیر. قارچها را هم بشویید و خُردشان کنید.
روغن زیتون را در تابه داغ کنید و پیاز و سیر را تفت دهید. سپس فیله مرغ را اضافه کنید و تفت دهید تا به رنگ طلایی در بیاید. حالا قارچها را به تابه اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا آب قارچها تبخیر شود.
در نهایت خامه و پنیر پارمزان را به تابه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا پنیر آب شده و سس به خوبی شکل بگیرد. به میزان لازم نمک و فلفل بریزید و منتظر بمانید تا پنیر آب شود و سُس نهایی، غلیظ شود.
پنه پاستا را در بشقاب سرو کنید و روی آن سُس فیله مرغ و قارچ را بریزید. خُب، این پاستای خوشمزه آماده سرو است. فقط این را هم بگویم که میتوانید با کمی پنیر پارمزان دیگر و تره فرنگی تزئینش کنید.
3) پاستا ریگاتونی
پاستا ریگاتونی نوعی پاستا ایتالیایی است که برش آن مانند نوارهای مستطیلی است. این پاستا با سس پرچمدار ایتالیایی یعنی سس بولونیز سرو میشود و از پنیر پارمزان نیز به عنوان تزئین استفاده میشود.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- ریگاتونی 200 گرم
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی 2 عدد
- پودر گوجه فرنگی 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- پارمزان رنده شده برای تزیین
طرز تهیه:
ریگاتونی را در حدود 8 تا 10 لیتر آب نمکدار به مدت 10 تا 12 دقیقه بجوشانید و بعد آن را از روی حرارت بردارید. در یک ماهیتابه، پیاز و سیر را در روغن زیتون تفت دهید. حالا گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید سرخ شود.
بعد از اینکه سرخ شد، گوجه فرنگی را رنده کنید و به ماهیتابه اضافهاش کنید. رب گوجه فرنگی، پودر گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه را به ماهیتابه اضافه کنید و آن را برای حدود 10 تا 15 دقیقه بجوشانید.
بعد از 15 دقیقه، ریگاتونی را اضافه کنید و بگذارید حسابی با سس مخلوط شود. غذا را در 2 ظرف (2 نفره بود دیگه!) تقسیم کنید و پارمزان رنده شده را بر روی آنها بریزید.
پاستا ریگاتونی خوشمزه و فوق العاده شما آماده است؛ نوش جان!
4) پاستا فوزیلی
پاستا فوزیلی یکی از محبوبترین انواع پاستا است که با سس پرفای (یک سُس پستهای معروف) و مخلوطی از گوشت گوسفندی، پیاز، سیبزمینی و سبزیجات تهیه میشود. این پاستا با طعم و مزه فوقالعادهای که دارد، یکی از محبوبترین غذاها در سراسر جهان است.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- پاستا فوزیلی 200 گرم
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پیاز خرد شده یک عدد
- سیر خرد شده یک حبه
- قارچ خرد شده 150 گرم
- روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
- کره یک قاشق غذاخوری
- پودر گوجه فرنگی یک قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
پاستا را در آب جوش با نمک و یک قاشق روغن زیتون بپزید و بگذارید به حالتی برسد که کمی سفت است و بافت مناسبی دارد. در یک ماهیتابه، کره و یک قاشق روغن زیتون را با هم مخلوط کنید و پیاز و سیر را تفت دهید. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر رنگ بدهد، بگذارید بپزد.
حالا نوبت این است که قارچ را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ بجوشد. پودر گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید حسابی مواد باهم مخلوط شوند. پاستا را به ماهیتابه اضافه کنید و همه مواد را به هم بریزید و تفت دهید تا پاستا غرق در سُس شود.
تمام! پاستا فوزیلی شما آماده است. وقتش رسیده که در بشقاب سرو کنید و با پارمزان روی آن را تزئین کنید.
از دستش نده: طرز تهیه 8 دسر خوشمزه با میوهها!
5) پاستا اُرزو
پاستا ارزو یک غذای ایتالیایی است که با استفاده از مرغ، قارچ، پنیر و سس فرانسوی تهیه میشود. این پاستا دارای طعم و مزهای خوشمزه و شیرین است که با ظاهری زیبا و دلچسب سرو میشود.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- پاستا اسپاگتی ۲۵۰ گرم
- مرغ کوبیده ۲۵۰ گرم
- پیاز خرد شده ۱ عدد
- سیر خرد شده ۳ حبه
- فلفل دلمهای خرد شده ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- روغن زیتون به میزان لازم
طرز تهیه:
در قدری آب و نمک، پاستای اسپاگتی را به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید تا نرم شود، سپس آبکش کنید و روغن زیتون را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید تا تمام پاستا با روغن پوشیده شود.
حالا در ماهیتابه، پیاز و سیر را با روغن زیتون تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس مرغ کوبیده شده را اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه بگذارید سرخ شود.
فلفل دلمهای خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه تفت دهید. رُب گوجه فرنگی را به ماهیتابه اضافه کنید و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه همراه با مواد دیگر بپزید تا رنگ رُب تغییر کند و مواد خوب باهم مخلوط شوند.
پاستای روغندار را به ماهیتابه اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه با مواد دیگر مخلوط کنید تا پاستا داغ شود و مواد خوب با هم ترکیب شوند. به میزان لازم میتوانید نمک و فلفل به پاستای ارزو با مرغ اضافه کنید و در ظرف سرو کنید. این را هم بگویم که قبل از سرو میتوانید روی پاستا خردل یا پارمزان بریزید.
خُب، همین بود؛ نوش جان!
6) پاستا تالیاتله
پاستا تالیاتله یکی از پاستاهای اصیل ایتالیایی است که با ماکارونیهای طولانی و باریک ساخته میشود. این پاستا معمولاً با سسهای خامهای و پنیر پارمزان سرو میشود و طعم فوقالعادهای دارد.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- پاستا تالیاتلی 200 گرم
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پیاز خرد شده 1 عدد
- سیر خرد شده 2 حبه
- قارچ خرد شده 100 گرم
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- آب یا سس گوجه فرنگی 400 میلی لیتر
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
پاستا را طبق دستور بپزید و آبکش کنید.
روغن را در یک قابلمه بزرگ بر روی حرارت متوسط قرار دهید و پیاز و سیر را تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. حالا گوشت چرخ کرده را به مواد تفت داده شده اضافه کنید و آن را تفت دهید تا کاملاً پخته شود.
قارچها را به مواد پخته شده اضافه کنید و تفت دهید تا آب آنها کاملاً تبخیر شود. بعد از آن، آب یا سُس گوجه فرنگی را به مواد تفت داده شده اضافه کنید و آن را برای حداقل 30 دقیقه بجوشانید.
پاستا را به مواد پخته شده اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. در آخر بروید سراغِ طعمدهی نهایی با نمک و فلفل به سلیقه خودتان. این هم از این؛ حالا روی پاستا را با پارمزان خُرد شده تزئین کنید.
خلاصه مطلب
خُب این هم از طرز تهیه 6 پاستا بسیار خوشمزه که مطمئنم حسابی از طعم و مزه آنها لذت میبرید. پس همین الان مواد مورد نیاز یکی از آنها را تهیه کنید و شروع کنید به درست کردنش. نظرتان را هم درباره آن بگویید :)