نرگس سیفی | مربی فیتنس

فیتنس  ∙  تناسب اندام  ∙  مربی

با این راهکارها، دست از مقایسه کردن بردارید!

با این راهکارها، دست از مقایسه کردن بردارید!

بدترین ظلمی که می‌توانید به خود بکنید، این است که خودتان را با دیگران مقایسه کنید. این کار باعث می‌شود احساس بدی نسبت به خود پیدا کنید. در این شرایط ضعف‌هایتان بیشتر به چشم می‌آید و در عوض توانایی‌های آنها را با شدت بیشتری به رخ می‌کشد. 

هر کسی مثل اثر انگشت است و قابلیت منحصر به فرد خودش را دارد. فقط باید آنها را کشف کرده و به خود فرصت دهید تا بتوانید امکان رشد و پیشرفت پیدا کنید. مقایسه کردن خودمان با دیگران و این که چطور بیخیال دائم مقایسه کردن خودمان با دیگران شویم، موارد مهمی هستند و احتیاج به بررسی زیادی دارند؛ برای همین هم می‌خواهم در مورد این موضوع کمی با شما صحبت کنم.

 

چرا نباید خود را با دیگران مقایسه کنیم؟

مقایسه کردن زمانی اتفاق می‌افتد که شما بخواهید دو چیز را با امکانات و دسترسی‌ها و شرایط یکسان در نظر بگیرید، از تمام جزئیاتش خبر داشته باشید و در نهایت شروع به مقایسه کردن کنید. شما هیچ اطلاعی از جزئیات زندگی دیگران ندارید و این باعث می‌شود که فکر کنید دچار ضعف‌ها و کمبودهایی هستید که دیگران دچارش نیستند.

مطمئن باشید هر کسی در زندگی خود مشکلات و کشمکش‌هایی دارد که شما از آنها اطلاع ندارید. برای همین هم هست که فکر می‌کنید هر تلاشی داشته باشید به جایی نمی‌رسید. این موضوع ممکن است باعث  عدم اعتماد به نفس  یا ایجاد مشکلاتی مثل افسردگی شود.

 


پست اینستاگرام: تاثیر مدیتیشن بر افسردگی

 

 

شما نمی‌دانید آن شخصی که خود را با او مقایسه می‌کنید، چه مشکلاتی را پشت سر گذاشته است تا به مرحله‌ای که الان در آن قرار دارد برسد. بهتر است به این موضوع فکر کنید که شاید شما در زمینه دیگری استعداد داشته باشید یا لازم باشد که فرصت بیشتری به خود بدهید. فاکتورهایی هست که قبل از این که شروع به قضاوت دیگران و مقایسه خودتان با آنها کنید، حتما باید به آن‌ها توجه داشته باشید. چون شاید ممکن است هدف و مسیری که انتخاب کرده‌اید اشتباه بوده و یا مناسب شما نباشد.

 

 خودتونو وقتی میتونین با کسی مقایسه کنین که کاملا کپی برابر اصل اون باشین. وقتی فکر میکنین همچین کاری غیرممکنه، پس باید بیخیال مقایسه کردن بشین و وقتتونو بخاطر این چیزا تلف نکنین. همون تایمو سر کارایی بزارین که بتونین پیشرفت کنین و شرایطتونو بهتر کنین.

 

 

دلایلی که خودتان را با دیگران مقایسه کنید

مقایسه کردن خود با دیگران مسئله‌ای است که بالاخره هر کسی برای یک بار هم که شده با آن درگیر شده و بعد هم بیخیالش شده است. با این وجود اما اگر این مسئله تبدیل به یک مشکل جدی در زندگی شما شده است، حتما باید دلایلش را پیدا کنید. من اینجا چندتایی از دلایل آن را به شما معرفی می‌کنم تا کمی بیشتر با آن‌ها آشنا شوید:

 

 

از دستش نده: با این 7 نکته طلایی، زمانتان را مدیریت کنید!

 

 

1) عدم اعتماد به نفس

 خیلی از مشکلاتی که ما نسبت به شخصیت و شرایط خودمان داریم، از کمبود یا عدم اعتماد نفس می‌آید داشتن اعتماد به نفس کافی می‌تواند خیلی از این مشکلات را برطرف کند. شما هم می‌توانید فرد موفقی باشید و هم به هدف‌هایی که می‌خواهید برسید. تنها مشکلی که مانع آن می‌شود این است که خودتان را باور ندارید و به توانایی‌هایتان اعتماد نمی‌کنید.

شاید کسی که شما خودتان را با او مقایسه می‌کنید، استعدادهای کمتر و ضعیف‌تری هم نسبت به شما داشته باشد، اما همین که خودش را باور کرده و تمام تلاشش را پای اهدافش گذاشته، باعث پیشرفت و موفقیتش شده است.

 

2) احساس ترس

دلیل دیگری که شما همیشه خودتان را با دیگران مقایسه می‌کنید داشتن احساس ناامنی و ترس است. این احساس می‌تواند ناشی از هر چیزی باشد، مشکلاتی مالی، عدم حمایت خانواده، ارتباطات ناامن و غیره؛ این موضوعات باعث می‌شوند که شما کم‌کم دچار حسادت شوید و با پیشرفت هر کس دیگری فکر کنید که از او عقب افتاده‌اید و هر چقدر هم بدوید به او نمی‌رسید.

ترس در این شرایط زمانی اتفاق می‌افتد که شخصی که خودش را با دیگران مقایسه می‌کند، فکر کند که موفقیت آن فرد باعث نادیده گرفته شدن او می‌شود.

 

3) کمالگرایی

بدترین خصوصیتی که می‌تواند تاثیرات منفی و تخریب کننده‌ای روی شما داشته باشد، کمالگرایی است. کمالگرایی باعث می‌شود که شما اجازه هیچ اشتباهی را به خود ندهید. برای همین هم هر اتفاقی می‌تواند باعث شود که روحیه‌تان را از دست بدهید و خودتان را در مقایسه با دیگران،  ضعیف  و  ناموفق  ببینید.

 

4) نداشتن انگیزه 

رسیدن به هر هدفی انگیزه لازم دارد. شما اگر سوخت کافی برای ماشینتان نداشته باشید، نمی‌توانید آن را حرکت دهید. کسی که نسبت به شما پیشرفت بیشتری دارد، ممکن است در بعضی شرایط با شما فرق داشته باشد، اما همین که انگیزه کافی برای ادامه راه دارد، باعث می‌شود که به هدفی که می‌خواهد برسد و شما به او و داشته‌هایش غبطه بخورید.

 


پیشنهاد کتاب: پیشنهاد می‌کنم حتماً کتاب آرام بگیرید و زندگی را از نو شروع کنید از فابریس میدال را بخوانید.

 

 

چطور بیخیال مقایسه کردن خود با دیگران شوید؟

یکی از بهترین راه حل‌هایی که می‌توانید خودتان را از شر مشکلات مقایسه کردن خود با دیگران نجات دهید، این است که تفکرتان را نسبت به خودتان و چیزی که هستید، عوض کنید.

چطوری؟ با این راه حل‌هایی که می‌گویم:

 

بپذیرید که همیشه کسانی هستند که از شما بهتر باشند

نمی خواهم بگویم که شما شرایط رسیدن به موفقیت را ندارید، امّا باید قبول کنیم که همه آدم‌ها مثل هم نیستند و همه نمی‌توانند به موفقیت 100 درصد برسند. بالاخره این وسط کسانی هم پیدا می‌شوند که از شما بهتر باشند و در زمینه‌هایی بااستعدادتر عمل کنند.

پس قرار نیست خودتان را بخاطر این سرزنش کنید. ممکن است موقعیت‌های زیاد دیگری هم وجود داشته باشد که شما نسبت به بقیه بهتر و موفق‌تر باشید.

 

هیچ کس کامل نیست و قرار نیست تمام مراحل زندگی کامل باشد

همان طور که گفتم هر کسی در زندگی خود با مشکلاتی روبرو می‌شود که شاید شما اصلا از وجود آنها خبر هم نداشته باشید. همه کسانی که به موفقیت رسیده‌اند، شاید هزار بار زمین خورده‌اند و بار هزار و یکم روی پایشان بایستند.  شما باید باور داشته باشید که مسیر موفقیتتان موانع زیادی دارد و این مشکلات بسته به هدفی که دارید می‌توانند بزرگ و زیاد باشد.  

باید با خود تکرار کنید که شما برای در راه ماندن و نصفه کاره رها کردن نیامده اید، شما می‌خواهید و می‌توانید به هدفتان برسید. هر بار زمین خوردن می‌تواند راه حل‌ها و تجربیات زیادی برای شما داشته باشد و بتوانند از بوجود آمدن مشکلات بعدی جلوگیری کنند.

 

به جای مقایسه کردن از دیگران یاد بگیرید

آدم‌های باهوش همیشه موانع را تبدیل به فرصت می‌کنند. در عوض این که همه توان و انرژی‌تان را برای شمردن فرصت‌های دیگران بگذارید و وقتتان را با مقایسه کردن تلف کنید، آنها را تبدیل به الگویی برای خود کنید. ببینید این اشخاص چه کارهایی کرده و یا چه تصمیماتی گرفته‌اند که شما توجهی به آنها نکرده‌اید. حتماً که نباید همه چیز را خودتان تجربه کنید. شما می‌توانید از تجربه بقیه استفاده کرده و مسیرتان را با سرعت و شرایط بهتری طی کنید.

 

 

از دستش نده: مدیتیشن چیست؟ (راهنمای کامل + فواید و انواع)

 

 

شکرگذار باشید

شکرگذاری احساس خوبی به آدم می‌دهد. باعث می‌شود که آرامش و تمرکز بیشتری پیدا کنید. شما با شکرگذاری، بیشتر به خوبی‌ها و نعمت‌هایی که دارید فکر می‌کنید و به انگیزه بیشتری برای ادامه راهی که دارید، می‌رسید.

شاید مسائل عادی مثل دوستان و اطرافیان در روزهای عادی به چشمتان نیایند، اما به این فکر کنید که وقت‌هایی که از همه چیز خسته و کلافه هستید، کسی را دارید که کنارش حس بهتری داشته باشید و انرژی بگیرید، نعمت بزرگی است که باید بخاطرش خدا را شکر کنید.

 

حواستان را جمع زندگیتان کنید 

همه توان و انرژی که برای مقایسه خود با دیگران گذاشته‌اید را برای بهتر شدن زندگی خود بگذارید. این که فقط بنشینید و خوبی‌های دیگران و مشکلات خودتان را بشمارید،  کمکی به بهتر شدن شما نمی‌کند.  امّا می‌توانید تا جایی که برایتان امکان دارد، مشکلات زندگی‌تان را برطرف و به قول معروف چاله چوله‌های آن را پر کنید.

باور کنید که دنیا به اندازه کافی برای هر کسی جا دارد و نعمت‌ها و جایگاه هر کسی مشخص است. برنامه درستی برای زندگی خود بچینید و طبق روالی که به صلاحتان هست رفتار کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

 

 

از دستش نده: 6 تکنیک ساده (ولی فوق العاده) برای برنامه‌ریزی روزانه!

 

 

خودتان را دوست داشته باشید

تنها کسی که تحت هر شرایطی کنار شماست، خودتان هستید. اگر اشتباهی می‌کنید یا بعضی وقت‌ها از زندگی خسته می‌شوید اشکالی ندارد. ضعف‌ها و اشتباهاتی که دارید را دوست داشته باشید. آنها را دلیل عقب ماندن از زندگی ندانید امّا برای برطرف کردنشان تلاش کنید.

حرص و جوش خوردن و سرکوفت زدن نه دردی را دوا می‌کنند و نه باعث برطرف شدن مشکلی می‌شوند. تنها نتیجه‌اش این است که شما را از هدف‌هایی که دارید  ناامید می‌کنند  و  انگیزه را در شما می‌کشند.  نباید این اجازه را به خود بدهید، باید به خودتان فرصت بدهید و خود را ببخشید.

 

خلاصه مطلب

مقایسه کردن خود با دیگران هیچ فایده‌ای برای شما ندارد، فقط وقتتان را تلف می‌کند و انرژیتان را می‌گیرد. از فرصت‌هایی که دارید استفاده کنید و به خودتان احترام بگذارید. خیلی از رفتارهای دیگران می‌تواند آموزشی باشد برای این که بتوانید به موفقیت‌های بیشتر و بهتری برسید. هیچ کس کامل نیست امّا می‌توانید برای بهتر شدن تلاش کنید و شرایط زندگی بهتری برای خود بسازید.